Glicinati i magnezit – Revolucion për shëndetin dhe mirëqenien e grave

Glicinati i magnezit* është një nga format më të përthithshme dhe të biodisponueshme të magnezit, e cila rimbush shpejt nivelet e këtij minerali thelbësor në organizëm. Në këtë formë bioaktive, magnezi dhe aminoacidi natyror glicina punojnë në harmoni për të ofruar një sërë përfitimesh të rëndësishme për shëndetin dhe mirëqenien.

Çfarë është glicinati i magnezit?

Glicinati i magnezit (Mg Glycinate) është një përbërje ku magnezi lidhet me glicinën, një aminoacid natyral që ndihmon në transportimin dhe përthithjen më të mirë të magnezit në qeliza. Trupi e prodhon glicinën natyrshëm dhe ajo gjendet në ushqime të pasura me proteina.

Pluhuri i glicinatit të magnezit u zbulua për herë të parë nga Sir Humphry Davy, kimisti britanik që identifikoi magnezin si element në vitin 1808. Prej atëherë, studimet shkencore kanë eksploruar përfitimet dhe vetitë e kësaj përbërjeje unike.

Struktura dhe biodisponueshmëria e glicinatit të magnezit

Formula kimike e glicinatit të magnezit është C4H8MgN2O4 dhe njihet gjithashtu si diglicinat magnezi ose bisglicinat magnezi, bazuar në formën organike të një atomi të magnezit të lidhur me dy molekula glicine.

Struktura unike e glicinatit të magnezit ndihmon në përthithjen optimale të magnezit në zorrë, ku ai më pas shpërndahet në të gjithë trupin për të përmbushur funksionet e tij jetësore.

Një nga avantazhet kryesore të glicinatit të magnezit është se ka një tolerancë shumë të lartë në sistemin tretës. Ndryshe nga format e tjera të suplementeve të magnezit, si oksidi ose citrati i magnezit, glicinati i magnezit ka një rrezik shumë më të ulët për të shkaktuar shqetësime të tretjes si diarre ose fryrje.

  • Kjo është pjesa e parë e disa postimeve specifikisht për glinatin e magnezit

Regjistrohu

Regjistrohuni për t’u informuar për postimet më të fundit!